Training Herkennen en omgaan met dementie

Dementie is een ziekte, die steeds meer mensen overkomt. Wist u bijvoorbeeld dat maar liefst één op de drie vrouwen en één op de vijf mannen dementie krijgt? En dat dementie momenteel de meest voorkomende doodsoorzaak is? Dat betekent dat we er allemaal mee te maken hebben of krijgen, in de privé-situatie maar ook op het werk of in het dagelijks leven, bij de buren, in winkels, of gewoon op straat.

Dementie is enorm ingrijpend voor de mensen die het overkomt en hun omgeving. Dit wordt vaak versterkt doordat veel mensen het ziektebeeld niet herkennen en niet goed weten hoe ze op iemand met een dementie moeten reageren.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Voor vrijwilligers, die in aanraking kunnen komen met mensen met een dementie, of die er gewoon wat meer van willen weten verzorgen wij een training over herkennen en omgaan met dementie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: wat is dementie en hoe kan je het herkennen, dementie of gewone vergeetachtigheid, oorzaken van dementie, wat kan je doen, algemene tips in de omgang met mensen met een dementie. Verder geven we informatie over wat Alzheimer Nederland in de regio doet. Tijdens de training kan ingegaan worden op vragen van de deelnemers. De training wordt verzorgd door Teije Hooghiemstra (gepensioneerd arts) en Marianne Hekman (trainer Samen-Dementie-Vriendelijk).

Inschrijfformulier

Het e-mailadres wat bij deze registratie hoort.