Hoe betrek ik jongeren bij mijn organisatie?

Veel organisaties willen graag jongeren bij hun werk betrekken. Wat maakt nu dat een organisatie aantrekkelijk is voor jongeren en wat vinden jongeren leuk om te doen en welke begeleiding vereist dat? Op woensdagavond 2 oktober en woensdag 20 november (2 bijeenkomsten) organiseert het Vrijwilligers informatie Punt in samenwerking met het Jongerenwerk Heiloo een workshop over dit onderwerp. 

Jongeren zorgen voor een frisse wind binnen de organisatie en kunnen voor een verbreding van het activiteitenaanbod zorgen. Op langere termijn hebben organisaties die actief jongeren erbij blijven betrekken vaak een langere levensduur!
Daarnaast helpt vrijwilligerswerk jongeren bij het ontwikkelen van talenten. Zoals op het gebied van communiceren, organiseren en samenwerken. Vaak zie je dat mensen die op jonge leeftijd vrijwilligerswerk hebben gedaan dit blijven doen. Een aanwinst voor je organisatie en een aanwinst voor de jongeren dus!

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we aan de slag met wat een organisatie aantrekkelijk maakt voor jongeren. Aan het eind van de eerste bijeenkomst wordt er een huiswerk opdracht meegegeven. Deze wordt in tweede bijeenkomst besproken en ervaringen worden uitgewisseld.

De workshop wordt verzorgd door Maarten van der Molen, jongerenwerker en een medewerker van het Vrijwilligers Informatie Punt.

Inschrijfformulier

Het e-mailadres wat bij deze registratie hoort.