Hoe betrek ik jongeren bij mijn organisatie?

Veel organisaties willen graag jongeren bij hun werk betrekken. Jongeren zorgen voor een frisse wind binnen de organisatie. Zo kunnen ze voor een verbreding van het activiteitenprogramma zorgen, maar ook voor verbreding van de doelgroep van de organisatie. Op langere termijn hebben organisaties die actief jongeren erbij blijven betrekken vaak een langere levensduur!
Daarnaast helpt vrijwilligerswerk jongeren bij het ontwikkelen van talenten. Zoals op het gebied van communiceren, organiseren en samenwerken. Vaak zie je dat mensen die op jonge leeftijd hebben geleerd hoeveel voldoening je uit vrijwilligerswerk kan halen, hun hele leven vrijwilligerswerk blijven doen. Een aanwinst voor je organisatie en een aanwinst voor de jongeren dus!

Tijdens de workshop leren we wat een organisatie aantrekkelijk maakt voor jongeren. Wat vinden jongeren leuk om te doen en welke begeleiding vereist dat? We onderzoeken daarbij de eigen organisatie.

De workshop wordt gegeven door jongerenwerker Maarten van der Molen. Sinds zijn 15e is Maarten als vrijwilliger actief bij veel verschillende organisaties en evenementen. Inmiddels begeleidt hij jongeren van diverse vrijwilligersgroepen binnen Jongerenwerk Heiloo.

Inschrijfformulier

Het e-mailadres wat bij deze registratie hoort.