Grenzen stellen in het vrijwilligerswerk

Vrijwilligers gaan soms over grenzen. Vooral over hun eigen persoonlijke grenzen. Heb jij als vrijwilliger ook wel eens het gevoel of de gedachte dat je over een grens bent gegaan? De vraag aan jou was eigenlijk te pittig, de verwachting van de ander te groot of misschien ben je te veel nodig geworden? 

Tijdens deze 2 delige workshop kijken we naar onze grenzen en de wijze waarop jij dat duidelijk maakt of kunt maken met behoud van een goede relatie en samenwerking. Zodat je nog lang en plezierig vrijwilliger kunt zijn. Dus; waar liggen jouw grenzen en hoe bewaak je ze? 

De docent Hans van der Wielen heeft veel ervaring in het begeleiden en opleiden van vrijwilligers en betaalde krachten in de zorg. Hij maakte nieuwe opleidingen, gaf trainingen en les of hielp bij conflicten. En door die ervaringen zag hij het worstelen met grenzen, ja- en nee zeggen tegen de vele vragen en het piekeren over gevoelens als tekort schieten, schuldig voelen of hoe om te gaan met pittig of grensoverschrijdend gedrag. En natuurlijk zoekt hij samen naar oplossingen met een goede combinatie van ervaringen en nuttige tips uit artikelen en onderzoek.

let op: deze workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten: Dinsdag 28 september en 5 oktober van 19.30-21.30 uur.

Inschrijfformulier

Het e-mailadres wat bij deze registratie hoort.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.