Grenzen stellen in het vrijwilligerswerk

Vrijwilligers gaan, soms, over grenzen. Vooral over hun eigen persoonlijke grenzen. Heb jij als vrijwilliger ook wel eens het gevoel, of de gedachte dat je over een grens bent gegaan? De vraag aan jou was eigenlijk te pittig, de verwachting van de ander te groot of ben je te veel nodig geworden?
Tijdens deze workshop gaan we kijken naar onze grenzen en de wijze waarop jij dat duidelijk maakt of kunt maken. Dat is mogelijk. En dat is mogelijk met behoud van een goede relatie en samenwerking. Zodat je nog lang en plezierig vrijwilliger kunt zijn. Dus; waar liggen jouw grenzen en hoe bewaak je ze?

De docent Hans van der Wielen heeft veel ervaring in het begeleiden en opleiden van vrijwilligers en betaalde krachten in de zorg. Hij maakte nieuwe opleidingen, gaf trainingen en les, of hielp bij conflicten. En door die ervaringen zag hij het worstelen met grenzen, ja- en nee zeggen tegen de vele vragen en het piekeren over gevoelens als tekort schieten, schuldig voelen of hoe om te gaan met pittig of grensoverschrijdend gedrag. En natuurlijk zoekt hij samen naar oplossingen. En zo kwam hij terecht bij het geven van workshops over grenzen.

Dit evenement zit helaas vol

Bekijk de rest van ons aanbod om te kijken of er nog een passende workshop of cursus voor u tussen zit.