Workshop Nieuwe communicatie-inzichten voor vrijwilligers

Inzicht in jouw gedrag en dat van anderen(en) op basis van DISC model
Als vrijwilliger wil je je cliënten het beste geven, ze helpen of coachen. Je wilt graag zo goed mogelijk overkomen en begrepen worden door de ander. Dan is het goed te weten hoe je zelf communiceert en hoe dat bij de ander binnenkomt. In deze workshop zal Wessel Louis, trainer/coach in gedragscommunicatie handvatten en inzichten aanreiken om hiermee aan de slag te gaan. Het DISC model zal hierbij centraal staan. 

Communicatie 
Mensen verschillen van elkaar. Leuk zo’n divers universum, maar soms ook verdraaid lastig. De een gedraagt zich zo anders dan de ander. Ons gedrag wordt gestuurd door vier temperamenten. We onderkennen extravert versus introvert en taakgericht versus mensgericht.  Het ene temperament is echter overheersender aanwezig en zetten we daarom meer in. 

Voorkeurstemperament 
In de workshop krijg je inzicht in je eigen temperament. Ben je introvert of extravert, ben je taak of doelgericht, of laat je je omgeving bepalen wat je gaat doen. In de dagelijkse communicatie is niets goed of fout. Wel kan het vaak effectiever, toegesneden op de ander. Ieder mens is uniek vanwege achtergrond, overtuiging, kennis, ervaring, omgeving en interesses. Een verkenning van het eigen gedrag is het begin van het begrip voor het natuurlijke gedrag van de ander.  

Workshop  
In de interactieve workshop krijg je:

  • Inzicht in het eigen voorkeursgedrag/temperament 
  • Inzicht in de stijlen van anderen 
  • Handvatten om beter af te stemmen op de ander, verbaal en non-verbaal 

Wil je al vast meer informatie over Wessel Louis en gedrag? Klik op www.doubleyoutraining.nl/gedragsanalyse.nl 

 

 

 

Dit evenement zit helaas vol

Bekijk de rest van ons aanbod om te kijken of er nog een passende workshop of cursus voor u tussen zit.