Workshop Nieuwe communicatie-inzichten voor vrijwilligers (Disc model)

Effectief omgaan met klanten, deelnemers en collega-vrijwilligers

Inzicht in communicatiestijlen
Als vrijwilliger wil je cliënten en deelnemers goed begeleiden en adequaat communiceren met collega-vrijwilligers, of deze vrijwilligers effectief ondersteunen. Je wilt graag zo goed mogelijk overkomen en begrepen worden door de ander. Dan is het belangrijk te weten hoe je zelf communiceert en hoe dat bij de ander binnenkomt.

In deze workshop zal Wessel Louis, trainer/coach in gedragscommunicatie handvatten en inzichten aanreiken om hiermee aan de slag te gaan. Het Q4 DISC model zal hierbij centraal staan. Dit model is een instrument om inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheidsstijl. Verschillende typen mensen hebben verschillende gedragsstijlen en basisbehoeften. Deze hebben invloed op de manier hoe wij ons gedragen. In de interactieve workshop krijg je op speelse wijze inzicht in het eigen voorkeursgedrag, inzicht in de stijlen van anderen en handvatten om beter af te stemmen op de ander: verbaal en non-verbaal.

Een vervolgworkshop wordt bij voldoende belangstelling aangeboden op dinsdag 16 november van 19.00 tot 21.30 uur. In deze tweede workshop leren deelnemers hun persoonlijkheidsstijlen gebruiken in combinatie met communicatievaardigheden.

Inschrijfformulier

Het e-mailadres wat bij deze registratie hoort.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.