Workshop ‘Vergeetachtigheid… of is het iets anders?’

Wanneer spreek je van geheugenproblemen en wanneer van dementie?
Hoe kan ik zien of merken dat iemand dementie heeft?
Hoe kan ik het beste omgaan met iemand met dementie?

Als vrijwilliger (maar ook als gewoon burger) zou je zo maar te maken kunnen krijgen met iemand met dementie en geconfronteerd kunnen worden met bovenstaande vragen.
Om daar enigszins op voorbereid te zijn wordt deze workshop door Geriant Kenniscentrum Dementie, in samenwerking met Team Vrijwillig, aangeboden. We gaan in gesprek en informeren je over dit thema.

Het programma
- Cijfers en feiten over dementie.
- Wat is normale vergeetachtigheid?
- Wanneer wordt vergeetachtigheid dementie?
- Wat zijn risicofactoren?
- Wat is dementie eigenlijk? De verschillende vormen in het kort.
- Wat is er aan te doen?
- Signalen die kunnen wijzen op dementie.
- Tips voor omgang.
- Extra informatie.

Aanmelden kan tot 23 september tot 15.30 uur.

Deelnemen via Teams

Aan deze workshop kun je digitaal via Teams deelnemen, dus gewoon thuis met je computer, laptop, tablet of telefoon. Je ontvangt via de mail een link waarmee je in Teams kunt komen.
 

Werken met Teams
Misschien schrikt het idee om met Teams te werken je af. Maar gelukkig is het minder ingewikkeld dan het misschien klinkt. Je hoeft geen app te installeren, maar alleen een computer of laptop te bezitten. Door op de link te klikken, die je van ons ontvangt, kom je al in de meeting.
Je apparaat dient wel over een camera en een microfoon te beschikken, zodat we je kunnen zien en horen. Vraag anders even iemand in de omgeving die kan helpen met het opstarten. We hebben een half uur om op te starten (vanaf 13.30 uur) en dus voldoende tijd om aan te sluiten. Wanneer het je niet meteen lukt op deze middag, dan kun je een telefoonnummer bellen (wordt bijgevoegd in bevestigingsmail), zodat we je telefonisch verder kunnen helpen.

 

 

Inschrijfformulier

Het e-mailadres wat bij deze registratie hoort.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.