Vrijwilligerscoördinatie mei 2019

Voor beginnende vrijwilligerscoördinatoren, betaald of vrijwillig, met maximaal 2 jaar ervaring.

Het begeleiden en coördineren van vrijwilligers is een uitdagende taak binnen elke organisatie die met vrijwilligers werkt. Dit legt namelijk de basis voor een goede samenwerking, een passende taakopvatting én voor blijvend enthousiasme bij de vrijwilligers. Goed opgeleide medewerkers, betaald of vrijwillig, die weten hoe ze het beste sturing kunnen geven aan vrijwilligers, zijn dan ook van onschatbare waarde om een organisatie soepel te laten functioneren. 

Daarom biedt de Vrijwilligersacademie opnieuw de succesvolle Training Vrijwilligerscoördinatie aan. Deelnemers aan eerdere edities gaven deze training gemiddeld een 8 als rapportcijfer. 

- Data: 13 en 27 mei en 17 juni van 19.00 tot 21.30 uur
- Kosten: 65 euro per persoon*
- Maximum aantal inschrijvingen: 12
*inclusief koffie/thee, een reader als naslagwerk en een bewijs van deelname

Inhoud, doelen en resultaten
De training biedt een combinatie van theorie, inzichten in het vrijwilligerswerk en praktijkervaringen. Na afloop hebben de deelnemers een stevige basis om hun taken nog beter te uit te voeren.
Inzicht:
Begrijpen dat vrijwilligerscoördinatie niet iets is dat je "erbij" doet. Begrijpen hoe economische en maatschappelijke ontwikkelingen invloed hebben op het werken met en door  vrijwilligers.
Vaardigheden: 
Vrijwilligersbeleid in je eigen organisatie/locatie kunnen opzetten dan wel op kwaliteit kunnen toetsen. Knelpunten in je werk ten aanzien van vrijwillige inzet kunnen herkennen, benoemen en aanpakken.
Kennis: 
Weten dat je zelf niet het wiel hoeft uit te vinden; er zijn veel tools en er is veel informatie beschikbaar die de vrijwilligerscoördinatie in je eigen organisatie kan ondersteunen. Weten hoe je aan die tools en die informatie kunt komen.

Reacties van deelnemers
‘Deze training gaf me het zelfvertrouwen om deze taak op mij te nemen en leiding te geven’
‘Zeer nuttig, inspirerend, praktisch. Ik heb er echt iets aan gehad!’
‘Heel praktisch en inspirerend. Uiteindelijk komt deze kennis ten goede aan mijn vrijwilligers.’

Inschrijfformulier

Het e-mailadres wat bij deze registratie hoort.